Budapesta

ianuarie 27, 2018 georgeagudaru No comments exist

Budapesta

Budapesta, unul dintre cele mai vizitate orase din Europa, se afla de ceva timp pe lista noatra de orase ce ne doream sa le descoperim, asa ca am decis sa plecam intr-un city break. Zis si facut! Am achizitionat biletele, am cautat cazare, ne-am facut bagajele si am plecat in mica nostra vacanta de 4 zile.

 Noi am optat pentru  transferul de la aeroport la cazare oferit de cei de la hotel, nu am dorit sa pierdem timp cu autobuzele, metroul sau taxiul avand in vedere ca nu cunosteam orasul.  Acesta a costat 30 de euro (noi am fost 6 persoane, deci am iesit foarte  bine). Cazarea a fost in centrul Budapestei, relativ aproape de toate obiectivele turistice, un plus destul de mare,  ce iti da libertate de miscare fara  sa mai depinzi de mijloacele de transport, si te ajuta destul de mult si cu bugetul :). Odata ajunsi la hotel, ne-am cazat si am plecat sa descoperim orasul.  Prima oprire a fost la un restaurant , unde a trebuit sa incercam faimosul gulas :). Personal, nu am fost foarte impresionata dar asta depinde de gusturile fiecaruia. Preturile nu sunt foarte mici, dar nici exagerate. Dupa masa, am plecat sa vizitam faimoasele poduri ce traverseaza Dunarea si leaga orasul nou de cel vechi, Buda de Pesta. Noi am vizitat : Podul Libetatii, Podul Elisabeta si Podul cu Lanuturi. In zilele petrecute in acest minunat oras, am incercat sa vizitam cat mai multe obiective si am reusit sa ajungem la : Palatul Parlamentului, Marea Sinagoga, Basilica Sfantul Stefan, Bastionul Pescarilor, Castelul din Buda,Galeria de Arta din Budapsta, Piata Eroilor, Pantofii de pe Promenada Dunarii.

Noi am vizitat Budapesta in preajma sarbatorilor de iarna, si am avut ocazia sa ne bucuram de targul de Craciun organizat in centrul orasului.

Recomand sa nu parasiti orasul pana nu faceti o plimbare la pas, la ceas de seara pe strazile Budapestei, plimbarea cu funicularul pana la castelul Buda si panorama vazuta de la Bastionul Pescarilor.

Buget pentru aceasta escapada:

-cazare 70 euro pentru 3 nopti (cazarea a fost in centru, la 15 minute la pas de Palatul Parlamentului)

-bilete avion 175 lei/persoana (din Bucuresti)

-intrari muzee si mancare aproximativ 150 euro/2 persoane

Pana data viitoare, continuati sa calatoriti!

Nu uitati sa va abonati la canalul de Youtube, sa dati un like la pagina de facebook si sa lasati comentarii.

https://www.facebook.com/george.agudaru.photography/
https://www.youtube.com/channel/UCoeoHgGUYOaTsT8W6mqSs_g?view_as=subscriber
Articol scris de Georgiana Bilcu

Galerie Foto

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *